We zijn er klaar voor!

Alle voorbereidingen voor de 30ste Indoor zijn getroffen en we zijn al druk bezig met de opbouw. We zijn heel blij dat we wederom een zeer sterk deelnemersveld hebben en alle rubrieken vol zitten. Het beloven opnieuw 5 prachtige sportieve dagen te worden.

Anders dan in de voorgaande jaren sluiten we op zondag nu niet af met het traditionele Master springen maar is de finale rubriek nu de rubriek The Masters van de Masters. In deze rubriek nemen de winnaars van de Masters van de afgelopen 30 jaar het tegen elkaar op. Vele winnaars rijden inmiddels bij de internationale top maar toch heeft iedereen aangegeven dit een zeer bijzonder initiatief te vinden waar zij graag aan deelnemen. Vermeldenswaardig is dat Albert Voorn en Leon Thijssen zeker zullen rijden. Ook Eric en Maikel van der Vleuten hebben toegezegd dat zij het uiterste zullen doen om aan deze finale rubriek deel te nemen. Alle overige coryfeeën die eerder de Masters gewonnen hebben verwachten wij zoveel mogelijk aan de start.

Alle ingrediënten om er een zeer waardige laatste editie van te maken zijn aanwezig en wij hopen en vertrouwen erop dat het publiek ook massaal haar weg naar Wanroij weet te vinden.

Klik hier voor het volledige programma van ons concours.

Bestuur Indoor de Bergen
Wim Verhagen, voorzitter

Tien Grand Prix Hengsten in de veiling

Wij zijn zeer trots dat wij tijdens de laatste editie van Indoor De Bergen maar liefst 10 dekkingen van Grand Prix hengsten aan kunnen bieden. Stuk voor stuk hengsten die op het allerhoogste niveau hebben gepresteerd of nog presteren. Daarnaast hebben we tevens een zeer mooie selectie zeer veelbelovende jonge hengsten in onze collectie opgenomen. Wij zijn alle hengstenhouders en eigenaren zeer dankbaar dat zij deze dekkingen aangeboden hebben. Hiermee laten zij opnieuw zien dat zij ons evenement een warm hart toedragen en dat we een juiste koppeling maken tussen topsport en fokkerij. Een prachtige kans voor de merrie eigenaren om een dekking te kopen en daarmee onze Indoor te steunen en tevens de laatste kans. Opnieuw zullen wij een deel van de veilingopbrengsten ten goede laten komen aan twee goede doelen namelijk: KIKA en Stichting STOPhersentumoren.nl

Veiling Dekkingen Top Spring- en dressuur hengsten Wanroij 2017

De veiling wordt gehouden op zondag 19 november 2017. De aanvang is ca. 15.30 uur. Locatie Hippisch Evenementencentrum Wanroij, Zoetendaal 6. Veilingmeester Johan Wilmink.

Van de volgende hengsten wordt een dekking aangeboden:

Hengst Afstamming Eigenaren/Aangeboden

SPRINGEN:

1) De veiling wordt geopend met de veiling van één rietje van Cornet Obolensky (Clinton x Heartbreaker) aangeboden door Sjaak van der Lei.

2) Vervolgens één rietje van Emerald van ‘t Ruytershof ( Diamant De Semilly x Carthago) aangeboden door Euro Horse/Axel Verlooy

3) Tangelo vd Zuuthoeve, Narcos II x Laudanum De Radstake, Heelweg

4) Edinburgh, Vleut x Darco Houwen Sporthorses, Wansum, Jos Althuijzen, Sint Anthonis

5) Tyson, Numero Uno x Voltaire Stal Thijssen, Baarlo

6) Heart Touch, Untouched x Vingino, S. Boekee, Yvonne Copall en W v van Hoof, Biest Houtakker

DRESSUUR:

7) Inspire, Everdale x Don Romantic,o Van Olst Horses, Den Hout

VERVOLG SPRINGHENGSTEN:

8) Je Suis Equus Tame, Qlassic Bois Margot x Quaprice, De Watermolen/Jan Greve, Haaksbergen

9) A Big Boy, Kannan x Cash, D.S.C -Group Sint Oedenrode Schijndel

10) Levisto Z,  Leandro x Carolus I, Stoeterij Zangersheide, Lanaken

11) Hotspot, Hors La Loi II x Nabab de Reve, Stal de Bussel Loosbroek, Hengstenhouderij van Uijtert

12) Highlander, Numero Uno x Vingino, Stal Schep, Tull en ‘t Waal

13) Canturano Z, Canturo x Coriano, Stoeterij Zangersheide Lanaken

14) Gestion Priamus Z, Pucci x Grannus, A. Strating/GDS Training, Weert

15) Vangelis S, Nonstop x Feinschitt I, Van de Richter, DSC – Group Sint Oedenrode, Schijndel

16) Emir R,  Colman x Rubert R, Aniek Diks Sporthorses Vorstenbosch, Stal Brouwer Giethoorn

17) Fernando, For Pleasure x Corrado Stoeterij Black Horses BV, Sliedrecht

30ste editie van Indoor de Bergen is tevens de laatste

HET IS MOOI GEWEEST…

Het bestuur van Indoor de Bergen heeft besloten dat de 30ste editie van Indoor de Bergen (15 t/m 19 november a.s.) tevens de laatste Indoor zal zijn die georganiseerd wordt. Wij realiseren ons heel goed dat hiermee weer een van de “mooiere wedstrijden” in onze regio wegvalt. Het bestuur heeft deze stap dan ook niet lichtzinnig gemaakt.

Voor het eerst in 1988 hebben we met een groep, de meeste toen nog actieve springruiters, het initiatief genomen om een grote Indoor springwedstrijd te organiseren. Het moest wat anders, mooier, gastvrijer, professioneler worden dan wat er tot dat moment in de regio georganiseerd werd. We hebben de lat meteen hoog gelegd. Samen met de mensen van het eerste uur, Ingrid van Schipstal, Marius Bens, Bert van Gaal, Toon van Katwijk, Theo Wagemans en ondergetekende hebben we de schouders eronder gezet.

Gedurende de verschillende jaren hebben we enkele bestuurswijzigingen gehad en zijn er mensen bij gekomen en afgegaan. Ingrid, Marius, Theo en ik zijn alle 30 jaar verbonden gebleven aan de Indoor. Wim Verheijen was altijd al actief medewerker en is vervolgens ook het bestuur komen versterken. Sinds een aantal jaren maakt ook Kyra Swelheim deel uit van het bestuur. Het voert te ver om alle namen te noemen van iedereen die een bijdrage geleverd heeft aan de wedstrijd. Dat zullen er heel veel zijn. Een naam misschien nog, Yvonne van Bergen, jarenlang actief deelneemster en de laatste jaren als professional verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat heeft een onderscheidende bijdrage geleverd aan het succes van de wedstrijd.

Door de jaren heen hebben we een aantal hordes moeten overwinnen en juist op de momenten dat de buitenwacht dacht dat het de laatste Indoor zou zijn, kwam bij ons nieuwe energie vrij. Anekdotisch is het feit dat wij in het eerste jaar veel bekendheid wilde geven aan onze wedstrijd en daarvoor vroegen we de medewerking van de KNHS. En dan graag tijdens de toen beroemde NKB kampioenschappen in Wanroij. Zij waren hiervan niet gecharmeerd en wilden ons niet echt helpen. Toen wij vervolgens met een vliegtuig met groot spandoek erachter aan tijdens de parade een half uur boven het terrein van de NKB kampioenschappen vlogen wisten in een keer duizenden mensen dat er een nieuwe Indoor op de agenda kwam. De KNHS was niet blij met deze actie maar ze hadden het luchtruim niet exclusief in beheer!!

We hebben deze wedstrijd zo lang kunnen organiseren omdat we altijd konden rekenen op heel veel vrijwilligers, een zeer trouwe sponsorgroep en veel enthousiaste amazones en ruiters die jaar na jaar zorgden voor heel mooie sport. Wij zijn al deze mensen hiervoor zeer erkentelijk en dankbaar. Zonder deze medewerking was het niet gelukt.

Het deelnemersveld is geleidelijk aan veranderd, de vrijwilligers zijn drukker, de sponsoren krijgen heel veel sponsor aanvragen en de professionele wedstrijd organisaties hebben zich steeds verder ontwikkeld. Het wordt steeds moeilijk om onderscheidend te zijn en wij wilden perse niet dat onze wedstrijd op een afglijdende baan terecht zou komen. Stoppen op het juiste moment is ook een grote kunst. Wij staan nu aan de vooravond van de laatste Indoor. We willen graag iets moois organiseren, maar ook dit bepalen wij niet alleen. We zijn opnieuw afhankelijk van de medewerkers, sponsoren, deelnemers en vooral ook het publiek. Zij bepalen mede hoe mooi we de wedstrijd afsluiten en hoe deze in ieders herinnering achterblijft.

Het is ons idee om deze wedstrijd niet af te sluiten met het traditionele Master springen. Wij zouden graag een laatste rubriek willen organiseren voor alle oud winnaars van de Masters. Zij kunnen er dan samen een heel mooie afsluitende rubriek van maken. We weten dat veel van deze ruiters tot de top van Nederland horen en veel internationale wedstrijden rijden. Toch doen we een (klein) beroep op ze en we hopen dat we voldoende deelnemers aan de start kunnen krijgen zodat we een prachtige afscheidsrubriek kunnen hebben. Soms heb je ook wel een droom.  In Aken zorgen de bekende witte zakdoekjes jaarlijks voor een fascinerend afscheid. Zoiets kan ook in Nederland.

Na afloop van de wedstrijd op zondag hopen we dat velen met ons nog een drankje willen doen zodat we op een gezellige en ontspannen manier terug kunnen blikken op 30 jaar Indoor de Bergen.

Wij, als bestuur, zijn er trots op dat velen graag op de Indoor wilden rijden en er hele mooie herinneringen aan hebben. Het zou mooi zijn als velen met ons deze laatste wedstrijd tot iets moois zou kunnen maken. Bedankt en wij hopen jullie te zien in Wanroij.

Wim Verhagen, voorzitter Indoor de Bergen

Een overzicht van de ‘Masters’ van Indoor de Bergen is hieronder te vinden:

1989          Dave Maarse
1990          Leon Thijssen
1991         Kyra Swelheim
1992          Reinier van de Maas
1993          Albert Voorn
1994          Albert Voorn
1995          Pieter Kersten
1996          Dave Maarse
1997          Eric van der Vleuten
1998          Edwin Smits
1999          Karin van de Broek
2000          Wiljan Laarakkers
2001          Mathijs van Asten
2002          Mathijs van Asten
2003          Wiljan Laarakkers
2004          Maikel van der Vleuten
2005          Maikel van der Vleuten
2006          Rick Janssen
2007          Patrick Lemmen
2008          Mathijs van Asten
2009          Rob van Bussel
2010          Henk Diks
2011          Patrick Lemmen
2012          Patrick Lemmen
2013          Mark Martens
2014          Tim van de Oetelaar
2015          Ellen Zwijnenberg
2016          Jarno van Erp

 

Jarno van Erp is de Master van Indoor de Bergen 2016

Jarno van Erp wist bij het Master springen, gesponsord door de Molenkoning, het hoofd koel te houden en vertrok zodoende met de winst en een mooi extra kado aangeboden door Welten Juweliers naar huis. De A-Kader Young rider wist in de vierde ronde van de Masters het hout boven te houden, in tegenstelling tot routinier Wiljan Laarakkers.

De ruiter uit Oss nam het op tegen 11 collega’s. Nadat Max de Mol in de derde ronde uit viel werd de strijd beslecht in een battle met Wiljan Laarakkers. De speedruiter hield alleen het hout niet boven met Nerono Z, waardoor de foutloze rit van Van Erp en Bon Giorno Go goed was voor de winst in de proef waarmee Indoor de Bergen traditiegetrouw afsloot.

Harrie Wiering wint met Dee Dee de Grote Prijs

Harrie Wiering nam het tegen 40 combinaties op in de Grote Prijs over 1.40m, gesponsord door HWC Uitzendbureau. Daarvan mochten 16 duo’s retour komen in de barrage en zij legden elkaar het vuur aan de schenen. Vijf paarden kwamen foutloos door de finish, waarvan niemand zo rap als Dee Dee. De Ultimo-nakomeling was met Wiering ruim 2,5 seconden sneller dan de nummers twee, Johan Klein Zieverink met Galapagos. Teddy van de Rijt werd derde.

Veiling geeft goede moed voor 30ste editie

“De veiling verliep voortreffelijk”, vertelt voorzitter Wim Verhagen. Een dekking van Levisto Z van Stoeterij Zangersheide werd voor €1800,- het hoogste afgeslagen. Het rietje van Cornet Obolensky, aangeboden door Sjaak van der Lei, ging voor €1400,- naar een gelukkige merrie eigenaar. De Radstake doneerde van Tangelo van de Zuuthoeve een dekking die €1300,- opbracht. “De meeste hengsten werden verkocht voor bedragen die heel dicht bij het normale dekgeld liggen. Deze opbrengsten zijn zeer welkom voor zowel het KWF als voor de organisatie. We waren zeer tevreden met de enorme publieke belangstelling op zondag. Dat stimuleert! En nu op naar de 30ste editie”.

Daarmee mag de organisatie terugkijken op wederom een fantastisch concours met veel publieke belangstelling, toegewijde vrijwilligers en mooie sport!

Nieuwe bodem op Indoor de Bergen

Woensdag 16 november 2016 gaat de 29e editie van Indoor de Bergen van start. Wederom kunt u genieten van mooie paardensport in een gezellige ambiance. Wijzigingen of wetenswaardigheden kunt u via het laatste nieuws volgen. Zoals bijvoorbeeld dat er een nieuwe bodem in de losrijbak is aangelegd.

Indoor de Bergen beleef je ten volste op het Hippisch Centrum zelf dus graag tot ziens van 16 t/m 20 november 2016 in Wanroij.
Klik hier voor het programma en de aanvangstijden.